Aktuellt

Låt oss ta hand om din värmepump!

I skrivande stund är det strålande solsken och semestertider. Kylan och den långa vintern känns avlägsen. Men det är nu du skall börja fundera på att göra din värmepump redo för ännu en lång vinter. Låt oss ta hand om din värmepump och göra en komplett service så du står rustad med en väl fungerande… Läs mer »

Processkyla Klarvik AB

Åseda Värme & Sanitet har installerat processkyla till anodiseringsanläggningen i Klavreström. Anläggningen består av 6 st värmepumpar typ Thermia Mega XL. Den primära funktionen är processkyla. Istället för att gå till spillo används överskottsvärmen för att värma upp lokalerna. Thermia Mega XL jobbar med modern inverterteknik som ger god driftsekonomi genom att effekten alltid optimeras… Läs mer »

Stor energibesparing med bergvärme i Västervik

Sandbergs Fastigheter är ett lokalt familjeägt fastighetsbolag i Västervik med fastigheterna placerade i och kring Västerviks absoluta centrum. Fastigheterna är väl underhållna och består av både lägenheter och lokaler för komersiellt bruk. Sandbergs Fastigheter har satsat på energieffektivisering, senast i stationshuset i Västervik där en bergvärmeanläggnin från Thermia beräknas ge en årlig besparing på 135.000… Läs mer »

Jobba som kylmontör hos oss!

Är du sugen på ett varierande och utmanande jobb som kylmontör kan du vara rätt person för oss. Du jobbar självständigt eller i team över hela Småland med marknadens bästa produkter. Tillsammans utvecklas vi ständigt, tar del av ny teknik och söker innovativa lösningar åt kunder med högt ställda förväntningar. I arbetsuppgifterna ingår installation, service… Läs mer »

Säker Vatten – en trygghet för dig

När du skall renovera eller bygga nytt är det många beslut som skall fattas. Ett av dem är valet av hantverkare som skall utföra dina rörarbeten. Genom att välja en installatör som är auktoriserad av Säker Vatten säkerställer du att du får en installation som följer lagkraven och går att försäkra. Åseda Värme & Sanitet… Läs mer »

Comfort Installerat & klart!

  Åseda Värme & Sanitet säljer inte bara värmepumpar utan hjälper dig med allt som gäller rör och värme. Och allt vi säljer kan vi också installera. Med vårt Installerat & Klart får du ett fast pris för utbyte och installation av våra produkter, utfört av kunnig personal med Säker Vattencertifikat. Se mer om Installerat… Läs mer »

Thermias största återförsäljare 2016!

När försäljningen för år 2016 summeras hamnar återigen Åseda Värme & Sanitet på förstaplatsen bland Thermias återförsäljare. Med vår mångåriga erfarenhet, goda rykte och kompetent personal har vi lyckats ta positioner på en vikande marknad.   Den samlade försäljningen av värmepumpar i Sverige visade både en positiv och negativ trend 2016 – försäljning till villor… Läs mer »

Anebyhusgruppen satsar på miljövänlig uppvärmning och bästa totalekonomi

I Anebyhusgruppen, med huvudkontor i Åseda och Aneby, ingår husmärkena Anebyhus, Ekeforshus och Kungshus. Man befinner sig i en stark expansiv fas och har i nuläget ca 200 anställda med en omsättning på runt 600 mkr. Man satsar på en genomgående miljövänlig och kostnadseffektiv energilösning i sina kontors- och produktionslokaler: Huvudkontor Åseda Tidigare uppvärmning fjärrvärme… Läs mer »

Åseda Värme & Sanitet sålde flest värmepumpar 2015

För 23:e gången blev Åseda Värme & Sanitet största återförsäljare av Thermia värmepumpar. Lång erfarenhet, marknadsledande produkter och kundernas förtroende är viktiga förutsättningar för att lyckas. Hela 2015 har varit ett mycket bra år för värmepumpsförsäljningen i Sverige. Detta förstärkes ytterligare mot slutet av året, Svenska Kyl- och Värmepumpsföreningen (SKVP) rapporterar att fjärde kvartalet ökade… Läs mer »

Thermia Mega och solhybrid på äldreboendet Olofsgården

Med detta solcellshybridsystem möjliggörds lagring av solvärme i bergvärmeanläggning. Även under stora delar av vinterhalvåret hjälper solvärmen till att förvärma köldbärarare så att värmepump effektiviseras och på så sätt får en bättre verkningsgrad och förbrukar mindre el. Resultatet bli bästa tänkbara driftekonomi. Anläggningen vid Olofsgården är försedd med mätutrustning så att alla driftdata kan kontrolleras… Läs mer »